Een nieuwe uitgever vinden

Posted by:

27-2-2014

Het is crisis in boekenland. Dat bleek wel uit diverse nieuwsberichten de afgelopen tijd, maar het is nu ook iets dat ik zélf moet ondervinden. Ik heb het doel om van mijn voltooide fantasy-manuscript een echt boek te maken en ben dus op zoek naar een uitgeverij. Ik dacht succes te hebben: er was een uitgever die oprecht geïnteresseerd leek. Maar helaas, onlangs te horen gekregen dat ze toch niet met me in zee willen. Het lag niet aan het verhaal, want dat was goed. Het had ermee te maken dat ik nog geen bekende fantasy-auteur was en de uitgever het risico dus toch liever niet wilde nemen.

Dat doet pijn

Natuurlijk is het een compliment dat mijn manuscript wel goed is, maar het doet pijn dat het wordt afgewezen vanwege mijn naamsbekendheid – of gebrek aan naamsbekendheid. Ik begrijp het, maar leuk is anders. Ik zag mezelf al bij een leuke uitgever zitten en had al allerlei ideeën om mijn toekomstige boek te promoten. Zo had ik bijvoorbeeld al contacten gemaakt voor een boektrailer. Maar ja, zonder uitgever geen boektrailer. Ik heb immers nog geen boek om aan te kondigen.

Geef ik op?

Nee, ik geef niet op. Het is pas de eerste afwijzing. Er is ongetwijfeld vast nog wel een uitgever die het risico wel durft te nemen. En zo niet? Dan geef ik het misschien zelf uit. Het is namelijk een verhaal waar ik in geloof.

Nieuw het genre?

Echt helemaal nieuw in het genre ben ik niet. Toen ik negentien jaar oud was publiceerde ik ‘De draak van Katibal’ in eigen beheer. Het boek gaat over een jongen die een draak moet verslaan om zijn zieke vader te kunnen helpen. Als lezer kon je aan het einde van een hoofdstuk zelf kiezen hoe het verder ging. Je werd dan verwezen naar een bepaalde pagina waar het verhaal weer verder ging.

Dit was het begin

De draak van Katibal was voor mij het begin van mijn huidige carrière. Ik raakte in contact met Jose Vriens en dankzij haar maakte ik kennis met uitgeverij Marken. Daar heb ik toen talloze boekjes voor geschreven en zo ben ik in het liefdesgenre terecht gekomen. Een genre dat ik overigens nog steeds heel leuk vind om te schrijven.

De Poortwachters

De Poortwachters, dat is mijn nieuwe fantasy. Het gaat over Megan, die magie bezit. Met die magie kan ze elk slot openen. Een man – die zichzelf Poortwachter noemt – neemt haar mee naar een andere wereld, waar al onze mythen en legendes vandaan komen. De vraag is alleen of ze deze Poortwachter wel kan vertrouwen…

Een uitgever?

Ik weet zeker dat het slechts een kwestie van tijd is tot dit boek gepubliceerd wordt. Ondertussen ben ik alvast druk bezig met deel twee van de serie.

0

Add a Comment