Fantasy: Helon

Posted by:

6-3-2014

Het ziet er goed uit met de zoektocht naar een geschikte uitgever voor mijn fantasy. Er lijkt interesse te zijn voor mijn boek. Leuk dus! En ontzettend spannend. Dit project is immers al lange tijd ‘van mij’ geweest.

Niet alleen van mij

Natuurlijk wil ik niet dat dit project alleen van mij blijft. Ik geniet uiteraard enorm van het creëren van de wereld en het verhaal en haal daar superveel plezier uit. Ik hoop dat de lezers daar straks net zo van genieten als ikzelf. En omdat het absoluut geen project is voor mezelf, wil ik jullie alvast kennis laten maken met één van mijn personages.

Helon

Bij Megan op school staat een man in één van de gangen. Hij staat er bijna altijd en iedereen loopt met een grote boog om hem heen. Hij is eng, met zijn grote postuur, zijn lange haren en zijn norse blik. Wanneer Megan ontdekt dat ze een magische kracht bezit, is het Helon die haar nodig heeft.

Helon blijkt een norse man te zijn, die vrijwel geen antwoord geeft op Megan’s vragen. Oh… en hij heeft wel hele bizarre eetgewoontes. Is deze enge man eigenlijk wel te vertrouwen?

Kort fragment

“Het eten is klaar.” Helon kwam na een tijdje de kamer weer in. Hij had twee borden in zijn hand.

Megan liep weg van het raam en ging zitten. Helon kwam tegenover haar zitten. Hij zette het bord voor haar neus. Er lag alleen een stuk vlees op. Meer niet. Geen aardappelen, salade of groente? Ze keek naar zijn bord en schrok. Zijn vlees was niet in de pan geweest. Het was nog rauw. Haalde hij een grapje met haar uit? Wat was hier allemaal aan de hand?

“Eet smakelijk,” zei hij.

“Maar…”

“Stilte.”

Megan beet op haar lip. Ze zag dat Helon een stuk van het vlees sneed en in zijn mond stopte. Gatver! Ze moest bijna overgeven bij het idee en keek vol walging naar haar eigen bord. Gelukkig was dit wél gebakken! Ze sneed voorzichtig een stukje en at het op. Het vlees was niet gekruid… Ze dacht aan haar vader, die in de zomer tijdens het barbecueën altijd zei: ‘Mannen kunnen veel beter biefstuk bakken dan vrouwen. We hebben daar een talent voor!’

Blijkbaar had hij nooit bij Helon gegeten.

Oud personage

Helon is voor mij geen nieuw personage. Ooit schreef ik een fantasyverhaal waar Helon al een grote rol in had. Dit verhaal heb ik echter nooit afgemaakt. Helon past precies in de Poortwachters en heeft daarom een belangrijke rol gekregen. Het personage is wel enigszins aangepast voor deze nieuwe rol.

Wat denken jullie?

Is Helon te vertrouwen of niet?

0

Add a Comment