Ik zit in een jury!

Posted by:

vglogo-tekst7-10-2016

Eind dit jaar ga ik een berg korte verhalen lezen en beoordelen. Ik zit namelijk in de jury voor de schrijfwedstrijd van het beste korte romantische verhaal. Superleuk en ik kijk er nu al naar uit om al die verhalen te gaan lezen.

Valentijngenootschap

Het Valentijngenootschap is in het leven geroepen om het Nederlandse romantische boek meer media-aandacht te geven. Het is het meest gelezen genre, maar toch wordt het in de media genegeerd en niet als belangrijk gezien. Sinds dit jaar zit ik in het bestuur, omdat ik het belangrijk vind dat we inderdaad meer aandacht krijgen in de media. Het Valentijngenootschap heeft al een prijs voor het beste romantische boek en dit jaar komt daar ook een prijs voor korte verhalen bij.

Korte verhalen

Deelnemers moeten een kort verhaal schrijven van 1500 – 5000 woorden dat romantisch is. Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd, moet je wel een bedrag van 10 euro betalen. Maar daar krijg je wel wat moois voor terug. Zo mag je sowieso naar het Valentijnfestival. Daarnaast ontvang je een juryrapport van een professionele jury. De inzenders gebruiken een pseudoniem, waardoor de jury het verhaal kan beoordelen en niet kan kijken naar wíe het geschreven heeft.

Ik zit in de jury

Ik zit dus in de jury! Samen met Gerda van Wageningen en Greetje van den Berg. Dat zijn toch wel wat mooie namen. Ik vind het een hele eer dat ik met deze dames mee mag werken. Samen gaan we de verhalen beoordelen. Ik heb er erg veel zin in en ik ben erg benieuwd met wat voor een plots mensen kunnen komen. Het aantal woorden is niet hoog en dat maakt het juist zo interessant. Ik heb er zin in en ik hoop héél veel verhalen te kunnen lezen.

Doe jij mee? Lees deze pagina voor meer informatie over de schrijfwedstrijd.

0

Add a Comment