Project Infinity, allemaal checken

Posted by:

1-5-2014

Ongeveer twee weken geleden was ik bij de E.P. release van de Zutphense bad Project Infinity. Het was in het Popcentrum Jakobiberg in Arnhem en in het voorprogramma stond Cold Embrace.

Exif_JPEG_PICTUREProject Infinity

Project Infinity is een beginnende band. Al is dat misschien niet direct de juiste woordkeuze: ze bestaan namelijk al zo’n tien jaar. En nu pas is hun eerste E.P verschenen met daarop vijf nummers. Bandleden Pim, Alexander, Jeroen, Mathijs en Hugo hebben met grote zorgvuldigheid gewerkt aan de nummers op deze E.P. De muziek is een mengeling van prog, rock en metal.

Cold Embrace

Met een voorprogramma oogt een E.P. release natuurlijk al een stuk professioneler. Cold Embrace was de opwarmer van de avond. Een female front metalband die qua stijl prima bij Project Infinity past. Een leuk extraatje was dat de bandleden een aantal gratis demo cd’s weggaven aan de bezoekers.

Optreden Project Infinity

De jongens van Project Infinity hebben een berg enthousiasme en dat spat er direct vanaf. De stem van zanger Pim past prima bij de stijl van de muziek. Ondanks dat er technisch wat mis ging en hij zichzelf niet goed hoorde, klonk het zuiver en goed. De nummers worden goed opgebouwd. De instrumentale gedeeltes zijn duidelijk met zorg in elkaar gezet. Alle nummers van de E.P. werden gespeeld en de jongens lieten zelfs nog wat nieuw werk horen en sloten ze af met een cover.

Techniek

Het moet gezegd worden: de techniek tijdens de avond van de E.P. release kon een stuk beter. Er was erg veel rook, het licht was niet fijn en het geluid kon ook beter. Wat voor mij vooral een echte tegenvaller was, was de tussenmuziek. Wanneer je een avond hebt met rock en metal moet je niet direct omswitchen naar muziek die ‘fout’ genoemd kan worden. Het paste totaal niet bij de sfeer.

E.P

De E.P. bevat de nummers Foxhole, Symphony of Delusion, Misguided, Motion Capture en Open your mind. De E.P. is te koop voor zeven euro. Het is een prima E.P. om naar te luisteren, maar wel wat aan de korte kant (al is dat natuurlijk wel een kenmerk van een E.P).

Check ze!

Nieuwsgierig geworden? Ze zijn te vinden op Facebook en de komende tijd hebben de jongens meerdere optredens gepland staan.

1

Comments

 1. Jaap  mei 2, 2014

  Onder het kopje techniek voel ik me toch wel aangevallen.
  Het kan altijd beter, ook die avond. (net als de bands, het eten, de locatie en de opkomst)
  Maar:
  Veel rook blijft toch een mening, en mijn mening is dat dit bijna steeds precies genoeg was
  om het licht uitstekend tot zijn recht te laten komen!
  Het licht vond je niet fijn ??
  Durf te wedden dat er nog nooit zo´n mooie lichtshow in die zaal te zien was als deze avond.
  Als je het een overkill vond, Ok. maar dan moet je dat zeggen 😉
  Ik laat de rest oordelen op basis van de foto´s…

  De muziek tussen en na de optredens was improvisatie, er was geen dj. geregeld, maar er werd wel gedanst toen er eenmaal 90’s hitjes (en verzoekjes) werden gedraaid. Toch wat je zegt: klopt!

  De monitor van de zanger stond op de max. van wat mogelijk was. (tegen het piepen aan)
  Het is een bekend probleem en vaak op te lossen, mits er tijd en de juiste apparatuur (dus ook budget) voor is…
  Maar in dit geval wou ik geen gepiep, dus dan maar iets minder hard op de monitor!

  Betreft het geluid kan ik zeggen dat de bands hun eigen geluid niet volledig voor mekaar hadden
  (drums ontstemd, geen laag in eigen gitaarversterker gedraaid, eigen pedalen niet goed ingesteld, slechte microfoon-techniek zangeres) Om nog maar niet te spreken van dat het publiek gevraagd werd een toegift uit te kiezen, om alsnog geen toegift te gaan spelen… en er op enkele momenten volledig langs elkaar heen werd gespeeld… Maar dat zal niet iedereen zijn opgevallen 😛
  Al met al vond ik het prima optredens verder hoor!
  Hopelijk snap je wel dat het erg lastig is om in een ruimte die compleet van beton is een goed geluid neer te zetten. Al klonk het later op de avond al wel en stuk beter, met dank aan wat meer vulling in de zaal
  (zorgt voor betere akoestiek)

  Kritisch mag je zijn, maar om de bands de lucht in te prijzen en van de techniek te zeggen dat het een stuk beter kon vind ik onredelijk.

  reply

Add a Comment