December, de laatste maand van het jaar, was de laatste maand van mijn blogproject, dat in eerste instantie een jaar zou duren en met een jaar is verlengd. Wat waren de cijfers van december? En wat ga ik hierna doen?

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand december

Ik had in december twee weken vakantie – even vrij van opdrachten. En ik publiceerde daardoor 17 artikelen. Het totaal aantal artikelen van de site zit hierdoor op 207. Mijn doel om de 200 te halen is dus gelukt en dat voelt heel goed. Dit deed ik allemaal in mijn vrije tijd, buiten schrijfopdrachten en freelance werk om.

Niet alles zelf geschreven

Ik besef dat ik te veel ideeën voor deze site heb. En daarom heb ik iemand ingehuurd die me een beetje helpt met het schrijven. Zo hoop ik net wat meer te kunnen publiceren en blijven er ook teksten verschijnen als ik er zelf even te druk voor ben. In de maand december waren er 5 teksten geschreven door iemand anders. Dus, ik schreef er zelf twaalf.

Het niet meer alleen doen is een hele spannende ontwikkeling. Maar ik ben heel blij met de schrijver die me helpt. Maar zelfs met zijn hulp is het vrijwel onmogelijk om alle ideeën die ik heb uit te voeren. Maar goed, dat betekent ook dat ik me voorlopig niet hoef te vervelen met deze website.

De statistieken van december

Bekijk hier de cijfers van december:

Wat valt er op aan de statistieken?

Ik had eigenlijk gedacht dat ik in december wat minder bezoekers zou hebben dan in november, dat was vorig jaar immers ook het geval. Dit vanwege alle feestdagen. Maar het is een nieuw recordaantal aan bezoek. Bijna 29.000 unieke bezoekers en ruim 32.000 paginaweergaven. Prachtige cijfers en dus veel beter dan ik had verwacht. Superleuk!

Wat gaat er nu komen?

Ik zou dit blogproject eigenlijk maar een jaar doen. Dat werd twee jaar. Ik wil ergens heel graag door blijven gaan met rapporteren, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat mijn maandoverzichten vaak erg hetzelfde zijn: ik heb geschreven, mensen hebben de site bezocht en mijn plan voor de volgende maand is om ‘te schrijven’.

Ik ben zeker niet van plan om met de website te stoppen. Ik vind het namelijk echt ontzettend leuk om dit nog meer te laten groeien. Ik heb alleen niet het idee dat een maandelijkse blog nu nog waardevol is.

Het doel van dit project was: laten zien dat bloggen werkt.
Volgens mij is dat wel gelukt. Het ging zelfs beter dan ik had verwacht en ik denk dat het tijd wordt om de site te laten groeien zonder maandelijkse rapportage. En dankzij de hulp van de schrijver die ik inhuur, verwacht ik dat de cijfers nog meer zullen stijgen. Zeker nu de site inmiddels meer autoriteit heeft gekregen. Maar vooral: ik vind het nog steeds ontzettend leuk. De onderwerpen spreken me aan, de research is super en ik leer als content marketeer ook veel.

Er zal nog één blog van me verschijnen over dit project, waarbij ik alles verzamel van de afgelopen twee jaar. Ik denk dat dit complete overzicht een mooie afsluiter zal zijn. Die verschijnt binnenkort!