Normaal gesproken schrijf ik elke maand een blog over mijn blogproject. Helaas heb ik dat voor de maand oktober niet gedaan en daarom deze keer twee maanden in één. Hoe waren de afgelopen twee maanden voor mijn blogproject?

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

Oktober en november

Ik ben beide maanden best actief geweest met het schrijven van nieuwe artikelen. Namelijk:

  • Oktober: 9 nieuwe artikelen geschreven
  • November: 20 nieuwe artikelen geschreven

Het totaal aantal blogs op de website is daardoor nu 190. Een prachtig aantal en dit betekent dat het wel echt realistisch zal zijn om de 200 te halen. Teksten waren in veel verschillende categorieën geschreven, maar voornamelijk in honden en knaagdieren.

De statistieken van oktober

Zie hier de cijfers van oktober.

De statistieken van november

En hier de cijfers van november.

Wat valt er op aan de statistieken?

Het lijkt er een beetje op dat ik op een plateau zit als het om bezoek gaat. De groei ten opzichte van september is groot. Maar deze twee maanden liggen wel dichtbij elkaar. Augustus was een soortgelijke maand qua bezoekersaantallen. Een echte groei is er dus niet helemaal zichtbaar.

Plateaus horen erbij als je blogt. Soms staan je cijfers een tijdje stil of dalen ze zelfs wat, om daarna opeens weer flink te stijgen. Ik heb geen idee wat dit betekent en hoe lang het plateau aan zal houden. Het zijn hoe dan ook nog steeds prachtige cijfers en ik moet ook toegeven dat deze cijfers me juist motiveren om meer bij te blijven schrijven.

Ik zie wel verschuivingen in mijn rankings. Sommige artikelen deden het eerst heel goed, en nu zijn er anderen voor in de plaats gekomen. Ik zie ook dat ik steeds vaker bezoekers krijg via social media. Dat is ook heel tof en bewijst hoe belangrijk goede content is. Mensen delen het vanzelf als ze het goed vinden. Helaas kan ik nog steeds niet zien waar het op social media gedeeld wordt, maar dat hindert niet. Artikelen worden gedeeld.

Google Core update

Eind november was er een Google Core Update. Het lijkt alsof de website hier een beetje door geraakt is. Een paar goedlopende artikelen zijn wat gedaald in zoekmachines. Al lijken andere artikelen het juist weer beter te doen. In de laatste week van november zag de top 5 van beste artikelen die dag er opeens heel anders uit. Hoeveel effect de Google Core update precies zal hebben is even afwachten. Vorig jaar was december een slechtere maand dan de maand ervoor, wat waarschijnlijk te maken heeft met alle feestdagen. Hoe dat dit jaar zal zijn, na de Google Core update, kan ik dus moeilijk voorspellen.

De komende maand

December zal mijn laatste maand zijn dat ik maandelijks verslag doe van dit blogproject. Ik wil echter niet met deze site stoppen. Hoe en of ik nog meer ga delen daarna, moet ik nog bekijken. Ik wil in december natuurlijk ook weer lekker veel blijven schrijven voor deze site. Toch is het wel een rare maand voor me – zoals voor iedereen – dus hoeveel ook daadwerkelijk gaat lukken blijft even afwachten. Ik hoop in ieder geval op veel nieuwe content voor de site.

En in december komt er nog een Google Product Update. Maar daar maak ik me minder zorgen om: ik heb geen blogs die enkel over producten gaan. Toch zijn het altijd wel bijzondere ontwikkelingen en is het goed om dit in de gaten te blijven houden.