ZIM Frame - Tag (Dimensions) Template

Schrijven is voor mij altijd al een passie geweest. Op zeer jonge leeftijd schreef ik al schriften vol met verhaaltjes. Op school had ik een schrift met ‘De schrijfster Suzanne Peters’ er op. Toen mijn opa en oma veertig jaar getrouwd waren, schreef ik samen met mijn nichtje veertig verhalen die we in een map aan hen gaven. Op mijn negentiende gaf ik mijn eerste jeugdboek ‘De draak van Katibal’ uit. En daar bleef het niet bij. Inmiddels is mijn veertiende roman verschenen. Daarnaast schrijf ik wervende teksten voor ondernemend Nederland.

Wervende teksten

Als tekstschrijver en copywriter schrijf ik dagelijks teksten met het voornaamste doel: de lezer raken. Ik breng een boodschap over die mensen aan het denken zet en in beweging brengt. Communicatie bestaat niet alleen uit taal, maar ook uit gebaren, gezichtsuitdrukkingen, intonatie en lichaamstaal. Dit valt allemaal weg bij het geschreven woord.
Door te schrijven met empathie, zorg ik ervoor dat de tekst overeenkomt met het beeld dat mensen van een bedrijf hebben. Dit zorgt voor meer herkenning en vertrouwen, waardoor mensen sneller zaken doen. Het geeft me voldoening wanneer mijn klant zichzelf herkent in de teksten en wanneer bezoekers overgaan tot het kopen van een product.
Ik groeide op met het internet en heb daardoor alle ontwikkelingen op gebied van SEO schrijven en schrijven voor het internet van dichtbij meegemaakt.

Ontspannende verhalen

Mijn teksten hebben ook het doel om lezers te vermaken. Ik neem je mee in een verhaal, zodat je gedachten naar een andere wereld dwalen. In mijn boeken combineer ik actuele onderwerpen met ontspanning. Thema’s die bijvoorbeeld voorbijkomen in mijn boeken zijn eetstoornissen, biseksualiteit, zelfbeschadiging en internetdating. De personages in mijn boeken maken altijd een persoonlijke groei. Mijn liefdesromans worden jaarlijks meer dan 25.000 keer in de Nederlandse bibliotheken uitgeleend. Ook ontving ik twee keer de wildcard-nominatie van het Valentijngenootschap voor het beste romantische boek van het jaar. Regelmatig krijg ik bijzondere reacties van mijn lezers. Ze vertellen me hoe ze geraakt worden door mijn boeken en zien herkenning in de beschreven thema’s.

Delen van expertise

Ik vind het schrijven ontzettend leuk. Zo leuk, dat ik mijn vaardigheden het liefst met iedereen wil delen. Ik maak cursisten graag bewust van onze geschreven communicatie. Tijdens een cursus of workshop leer ik hoe je emotie in je teksten kunt toevoegen. Ook denk ik mee als de inspiratie even niet wil komen.

Over mij

Ik ben Suzanne Peters, geboren op 30 april 1985 in Roermond. In mijn jeugd woonde ik een lange tijd in Nijmegen. Nu ben ik een tekstschrijver in Zutphen, die in heel Nederland inzetbaar is. Behalve schrijven, ben ik ook dol op lezen. Ieder jaar verslind ik tientallen boeken. Daarnaast blijf ik mezelf graag uitdagen en vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren. Met mijn lieve hond Charlie ga ik regelmatig flinke stukken wandelen, zodat ik inspiratie op kan doen voor mijn schrijfwerk.


Bijzondere prestaties

  • Ik was te zien in een aflevering van ‘Parels en Passie‘ van omroep Gelderland
  • Mijn romans Min of Meer en Gebroken Glas kregen een Wildcard-nominatie voor het beste Nederlandse romantische boek