Na een geweldige maand in augustus, is de zomervakantie weer voorbij. Wat betekent dat voor de statistieken van mijn blogproject? Ben ik tevreden?

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand september

In september schreef en publiceerde ik 12 artikelen. Een heel mooi aantal en dus erg tevreden mee. Niet zo veel als vorige maand, maar wel meer dan veel andere maanden. Het totaal aantal artikelen op de site is nu 161. Dit waren teksten in verschillende categorieën, al schreef ik toch voornamelijk over honden deze keer. Dit is sowieso de best-gevulde categorie op de website.

De statistieken

Zie hier de screenshots van september in Analytics en Google Search Console.

Wat valt er op aan de statistieken?

In augustus had ik ruim 27.000 unieke bezoekers. September was dat aantal lager: ruim 23.000 unieke bezoekers. Dit is niet gek en had ik eigenlijk ook al voorspeld. Augustus was een vakantiemaand en ik weet inmiddels al dat de vrije dagen meer bezoekers opleveren. Zo is zondag altijd mijn beste dag van de week. Augustus waren veel meer mensen op vakantie dan in september en erbij opgeteld was het weer in september toch wel beter dan in augustus.

Ik kan me zo voorstellen dat mensen als ze thuis zijn eerder Googlen naar informatie over huisdieren dan wanneer ze aan het werk zijn. En mooie, zonnige dagen, gaan ze juist eerder op pad en lekker naar buiten. Dat het aantal bezoekers lager is, is dus best logisch.

Het valt me ook op dat de artikelen die ik in augustus schreef, nog niet goed gerankt zijn in Google. Zoiets heeft altijd tijd nodig, en kan gewoon even duren. Een paar artikelen ervan hebben wel al een mooie positie in Google. Maar de meeste dus nog niet. Komt vanzelf.

Wat ik ook grappig vind, is dat de top tien van bestbezochte artikelen elke maand toch wel verschillend is. Je merkt dat er telkens wat kleine verschuivingen zijn in Google. Een artikel dat het goed doet, kan het opeens minder goed doen, maar dan is er weer een andere blog die opeens weer geweldig scoort. En dat is natuurlijk echt het voordeel van veel blogposts hebben: je bent niet afhankelijk van één of twee toppers. Als het dan daalt, zie je meteen een gigantisch verschil op je site.

De komende maand

We zitten alweer in oktober, dus het einde van het jaar is in zicht. Ik wil kijken of ik toch zeker de 200 teksten wil halen voor het einde van het jaar. Ik moet er dan 39 schrijven in drie maanden tijd. Dat moet haalbaar zijn, maar betekent ook dat ik wel flink door moet typen. Dus, zoals iedere maand, wordt het doel weer: flink typen. Nieuwe artikelen publiceren en de site zo laten groeien. Mijn tactiek werkt, dus ik zie geen reden om het idee te veranderen.