Lang niet alle ondernemers zien bloggen als noodzakelijk. Ze hebben niet in de gaten dat het bloggen op een website juist ontzettend veel voordelen heeft. Het is zeker voor zzp’ers en mkb-bedrijven erg belangrijk om regelmatig te bloggen. Waarom eigenlijk? 5 redenen om zakelijk te bloggen!

Je wordt gezien als een expert

Wanneer jij een zakelijke blog hebt, dan zien je potentiële klanten al snel dat je werkelijk verstand van zaken hebt. Je kunt de blog gebruiken om bijvoorbeeld antwoorden te geven op vragen van klanten en jezelf zo neerzetten als een echte kenner. Als klanten vervolgens jouw diensten vergelijken met die van een ander zonder blog, dan wordt in het algemeen eerder gekozen voor de ondernemer die regelmatig blogs plaatst. Ze hebben immers het idee dat ze te maken hebben met iemand die werkelijk weet waar hij over praat en dit kan je dus nieuwe klanten opleveren.

Je website wordt beter gevonden in zoekmachines

Vroeger was een blog een stuk minder belangrijk voor een zpp’er en kon je website hoog scoren in zoekmachines zoals Google met slechts een paar vaste pagina’s en weinig updates. Tegenwoordig werken zoekmachines heel anders. Regelmatig updaten en meer nieuwe content is the key! Zoekmachines zien je website dan als belangrijk. Meer bloggen zorgt er ook voor dat allerlei onderwerpen die te maken hebben met jouw vakgebied worden besproken, waardoor je op meer zoektermen gevonden wordt. Ben jij bijvoorbeeld een klusjesman en heb je een blog over het repareren van de dakgoot? Dan is het goed mogelijk dat mensen met een kapotte dakgoot ook bij jou terechtkomen.

Zakelijk bloggen is goed voor social media

Veel kleine bedrijven vinden het moeilijk om regelmatig iets nieuws te plaatsen op hun social media. Bloggen kan hierbij helpen! Deel jouw blogs bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. Als jij vaker actief bent als bedrijf op social media, dan is de kans groter dat mensen je gaan volgen. Maar nog belangrijker: ze zien je naam vaker voorbij komen. En hoe vaker potentiële klanten je naam zien, hoe sneller ze aan je denken als ze je dienst nodig hebben.

Je website wordt aantrekkelijker

Weinig tekst op een website maakt het niet bepaald aantrekkelijk voor klanten. Tegenwoordig is meer inhoud voor zakelijke bloggers alleen maar beter. De website oogt een stuk voller, waardoor nieuwe klanten meer informatie vinden en langer op je site blijven hangen. Dit is alleen maar goed voor je naamsbekendheid.

Groter bereik

Ieder bericht dat je schrijft kan ervoor zorgen dat je bereik groter wordt. Je hebt meer zoektermen waar je op gevonden kunt worden. Ook vergroot je de kans dat andere mensen je blogs delen, bijvoorbeeld op social media of via de mail. Het is goed mogelijk dat je blogs worden gelinkt op andere websites. Hierdoor kun je dus alleen maar een groter bereik creëren.

Wil jij een zakelijke blog?

Je kunt je zakelijke blogs ook laten schrijven. Bekijk welke opties ik bied of neem meteen contact op.