Het is september! Tijd om de statistieken te delen voor het blogproject dat ik in januari ben gestart. De bezoekers zijn blijven stijgen. Deze keer zelfs verbazingwekkend hoog. Ik ben tevreden. Check de statistieken nu ook.

Blogproject

Een jaar lang bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website. Zonder backlinks bouwen, zonder tool om zoekwoorden te vinden, zonder inzet van social media. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

Hoe ging augustus?

Ik wilde echt veel nieuwe content schrijven, maar zoals ik al een beetje had verwacht: ik had niet genoeg tijd om écht veel te kunnen schrijven. Toch ben ik niet ontevreden: 8 nieuwe blogs geschreven en gepubliceerd. Ik heb geprobeerd weer verschillende categorieën te pakken, zodat er gevarieerde nieuwe content blijft verschijnen.

Ook heb ik een paar oudere blogs nog wat aangevuld, om te kijken of deze teksten toch net een iets betere positie in Google konden krijgen.

Statistieken

Hieronder zie je de statistieken van augustus, zowel Analytics als Google Search Console.

Opvallend aan de statistieken

In de maand juli had mijn site zo’n 5.000 unieke bezoekers. Deze keer waren het er bijna 7900. Dat is echt een gigantische groei. Ik kan zelf goed zien dat artikelen die ik ongeveer in mei en juni schreef, nu écht goed beginnen te ranken in Google. Je moet met bloggen vaak een lange adem hebben, teksten doen het niet meteen altijd goed. Dat is ook precies waarom ik dit project tenminste een jaar heb gegeven.

Ook bij Google Search Console zijn enorme stijgingen zichtbaar. De gemiddelde positie in Google is eveneens gestegen. Alleen maar positief nieuws dus!

Plannen voor september

Ik val in de herhaling: maar ook in september wil ik blijven bloggen. Zorgen dat de site nog meer blijft groeien. Ik heb een aantal ideeën, maar het uitwerken daarvan gaat wel veel tijd kosten. Geen probleem: het hoeft niet morgen klaar te zijn. Het is vooral veel schrijfwerk.
Ik wil nog steeds een keer een maand hebben waarin ik écht veel nieuwe content produceer. Deze maand wil ik dat dus opnieuw proberen.