Het is alweer augustus en dat betekent dat het tijd is om te laten zien hoe de maand juli is verlopen voor mijn blogproject. Ik kan alvast verklappen: ik ben zéér tevreden!

Blogproject

Een jaar lang bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website. Zonder backlinks bouwen, zonder tool om zoekwoorden te vinden, zonder inzet van social media. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.

Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

Hoe ging juli?

In juli heb ik erg veel moeten werken voor opdrachtgevers, maar ondanks dat heb ik in de ochtenden en avonden nog tijd gevonden om 7 nieuwe teksten te schrijven voor de website. Deze zijn verdeeld over een aantal categorieën. Het was heel gaaf om te zien hoe één van de artikelen al binnen twaalf uur een positie binnen Google had op de eerste pagina. Dit gaat dus steeds beter en het is duidelijk dat Google steeds meer vertrouwen in de site begint te krijgen

Verder heb ik me in juli bezig gehouden me de snelheid van de website. Ik ben vooral een contentspecialist, dus de technische kant van websites vind ik wat lastiger, maar mijn huisdierensite was dermate traag, dat ik wist dat het een negatief effect kon hebben op de site. Ik heb uren besteed aan het inlezen en uitvogelen wat ik het beste kon doen. Hoewel ik de basis wel enigszins begreep, vond ik het alsnog lastig om echt te begrijpen wat ik moest doen.

Uiteindelijk heb ik hulp gevraagd en gekregen, waardoor de website een stuk sneller is geworden. Gelukkig maar! Het was namelijk voor mij al erg frustrerend, laat staan voor iemand die de site voor het eerst bezoekt.

Google stories

Ik heb mijn eerste Google Web Story gemaakt, met het idee om hier eens mee te gaan testen. Ik wil hier komende maand nog iets meer mee doen, maar omdat de plugin nog in Beta is, is er nog niet zo veel mee mogelijk om echt uitgebreid mee te testen.

De statistieken

Zie hier de screenshots van de statistieken van de maand juli. Ik ben er ontzettend blij mee. Met bijna 5.100 unieke bezoekers in de maand, blijft de website groeien. Dit lijkt me een heel natuurlijke groei gezien het aantal nieuwe artikelen, en alles verloopt nog steeds zoals gehoopt.

analytics juli

Opvallend aan de statistieken

Eén van mijn artikelen heeft een enorme boost gehad qua bezoekers, en dat had vooral te maken met het feit dat een grote concurrent op het zoekwoord opeens volledig uit de zoekresultaten was verdwenen. Het zorgde op dit betreffende artikel voor ruim een verdubbeling aan bezoekers per dag. Inmiddels is dat artikel van de concurrent weer terug in de zoekresultaten, dus ik verwacht dat dit specifieke artikel van mij slechts een korte boost heeft gehad.

Wat wil ik komende maand doen?

In Augustus zal de focus opnieuw liggen op het schrijven van content. Logisch, want dat is immers het doel van de website. Ik hoop dat ik wat meer tijd kan vrijmaken om echt even flink wat nieuwe content te schrijven. Ik ben namelijk benieuwd wat dat zal doen met de bezoekersaantallen. Daar moet ik dan wel de tijd voor zien te vinden en dat blijft een uitdaging.