Het is alweer oktober. Het einde van mijn jaarproject is in zicht. Iedere maand deel ik mijn statistieken en ook deze keer is het aantal bezoekers gegroeid. Benieuwd geworden? Ik licht het allemaal toe.

Blogproject

Een jaar lang bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website. Zonder backlinks bouwen, zonder tool om zoekwoorden te vinden, zonder inzet van social media. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

Hoe ging september

September was een drukke en hectische maand voor me. Er verscheen een nieuw boek van me, ik had een klein griepje (niets ernstig) en ik had enorm veel werk te doen. Hierdoor heb ik vier artikelen kunnen schrijven voor mijn blogproject. Ik had er graag meer willen schrijven, maar dat is dus helaas niet gelukt. Het totaal aantal blogartikelen op de site is nu 67.

Ook heel leuk: ik heb een promo-artikel gekregen. Iets waar mijn hond erg blij mee is. Daar gaat nog een tekst over verschijnen op de site, maar het is wel heel gaaf om ook zulke dingen te bereiken.

Statistieken

Hieronder zie je de statistieken van augustus, zowel Analytics als Google Search Console.

Opvallend aan de statistieken

Nu de site al wat ouder begint te worden, vallen meerdere dingen me op. Zo krijg ik doorgaans in de weekenden meer bezoekers dan door de week. Dit is eigenlijk best logisch, omdat mijn teksten niets te maken hebben met werkgerelateerde zaken en mensen dus in hun vrije tijd op vragen gaan zoeken.

Ik zie ook dat artikelen die ik maanden geleden heb geschreven, opeens bezoek krijgen. Hier zaten artikelen tussen waarvan ik dacht: ‘oké, de concurrentie hierop is misschien toch te groot. Jammer, op naar het volgende onderwerp.’
Ik weet wel dat je vaak maanden lang geduld moet hebben om zichtbare resultaten te zien, maar ondanks dat had ik niet van bepaalde blogs gedacht dat ze zouden gaan scoren. Tof dat dit nu dus toch wel het geval is.

En het valt op dat er nog steeds een groei zit in het aantal bezoekers op de website. Ik was even bang dat het wat zou inkelderen na de zomervakantie, maar dat is dus niet het geval. Heel fijn. Inmiddels dus al ruim 8.000 unieke bezoekers in een maand. Wat mij betreft worden dat er alleen nog maar meer.

Plannen voor oktober

Ik wil weer lekker veel gaan schrijven. Hopelijk meer dan de vier artikelen van september, maar ik moet uiteraard wel weer echt flink wat time management gaan doen om dat voor elkaar te krijgen. Mijn schema is behoorlijk vol. Verder ben ik alvast aan het bedenken wat ik na december wil doen, als het project een jaar bestaat. Ga ik dan door? Ergens denk ik van wel, want Google neemt nou eenmaal flink de tijd om artikelen echt goed in Google te laten scoren. En als ik door ga, blijf ik dan verslag doen? Blijven de ‘spelregels’ hetzelfde, of ga ik meer doen dan alleen bloggen (denk aan linkbuilding of social media)? Goed om daar nu alvast bij stil te staan.
Ook omdat er inmiddels ook al wat andere ideeën voor sites zijn ontstaan, waar ik ook erg veel kansen in zie. Ik ga daar dus nog even goed over nadenken.