November is weer begonnen, en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe update voor mijn blogproject. Het hele jaar door heb ik al een flinke stijging gehad als het gaat om bezoekers. Toch had ik de stijging in oktober absoluut niet verwacht. Het overzicht.

Blogproject

Een jaar lang bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website. Zonder backlinks bouwen, zonder tool om zoekwoorden te vinden, zonder inzet van social media. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand oktober

De maand oktober schreef ik 4 nieuwe blogberichten. Niet zo veel als ik had gewild, maar dat komt voornamelijk omdat mijn polsen en armen overbelast zijn van het vele werken. Het schrijven van blogberichten voor dit project doe ik voornamelijk in de avonden en weekenden, en dat waren de momenten dat ik mijn lijf wat rust wilde geven. Nog meer overbelasting is alleen maar negatief voor het herstel. Ondanks dat ik niet zo veel schreef als ik wilde, zijn de bezoekersaantallen wel flink gestegen.

De statistieken

Hieronder de statistieken van de maand oktober, in zowel Analytics als Google Search Console

.

Opvallend aan de statistieken

Met bijna 12.000 unieke bezoekers is er echt een enorme stijging geweest. Vorige maand waren het er namelijk rond de 8.100. De bouncerate ligt nog steeds vrij hoog, maar dit is met het type artikelen dat ik schrijf niet heel vreemd. Mensen zoeken een vraag, krijgen het antwoord en gaan weer weg. De gemiddelde leestijd is wel in orde, dus dat scheelt enorm. De beste dag ooit was op 4 oktober. Dierendag. Die dag had ik ruim 650 unieke bezoekers, verdeeld over zo’n beetje alle blogteksten.

Verder is het heel interessant om te zien hoe bepaalde artikelen opeens goed lopen, terwijl ze in de zomer al geplaatst zijn. The long run, daar gaat het dus uiteindelijk om. Iets dat ik altijd al zei, maar waarvan het echt bijzonder is om te zien hoe goed het werkt. Beter dan ik had verwacht toen ik in januari met dit project begon

Bij Google Search Console valt het me vooral op dat de gemiddelde positie in Google flink gestegen is. Van een gemiddelde positie van 15,3 in september naar 13,6 in oktober. Wauw!

Meer risico’s nemen

Ik heb telkens gemikt op hele specifieke onderwerpen die weinig concurrenten, maar ik wil kijken wat er gaat gebeuren als ik nu iets bredere zoektermen ga gebruiken die meer concurrentie hebben. Kan ik hier ook op scoren? Heeft de site daar al genoeg autoriteit voor, of nog niet? Iets meer risico’s nemen, aangezien dat nu best wel eens zou kunnen helpen. Dat betekent overigens niet dat ik geen specifieke onderwerpen meer beschrijf. Ideeën genoeg, dus dat is het probleem niet. Feit is wel dat het bezoek alleen maar meer zal groeien als je teksten kunt plaatsen die veel meer worden gezocht dan de hele gerichte onderwerpen. Erg interessant dus om eens mee bezig te zijn. Al weet ik niet of dat echt haalbaar zal zijn met enkel bloggen en geen andere middelen inzetten. We zullen het zien.

Plannen voor deze maand

Sowieso wil ik geen cijfers noemen qua nieuwe blogs. Ik weet niet hoe het met mijn overbelaste armen en polsen zal gaan. Toch wil ik zeker wel wat gaan schrijven. En dan zie ik wel hoeveel het er gaan worden. Ik wil me niet alleen bezig gaan houden met nieuwe blogs, maar ook met het verbeteren van de categorieën. Hier heb ik de laatste maanden al meer mee gedaan, maar het is nog steeds niet zoals ik het zou willen. Mooi doel dus, om mee aan de slag te gaan.