April is alweer voorbij en het aantal bezoekers van mijn blogproject blijft groeien. Het gaat dus goed. Wat heb ik precies gedaan en wat zijn de cijfers?

Blogproject

Een jaar lang bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de uitleg en eerdere statistieken te zien.

De maand april

Net als de maand maart, hadden we in april te maken met de Coronacrisis en dat heeft voor mijn bedrijf voor een hectische maand gezorgd. Ik word vooral nu veel gevraagd voor schrijfwerk, omdat bedrijven online zichtbaar willen zijn. Het blogproject is vooral voor de vrije momenten die ik heb – en die waren schaars in april. Iets dat ik niet helemaal verwacht had in maart. Het is fijn om veel werk te hebben, zeker in deze onzekere periode, maar voor mijn blogproject betekende dit helaas maar 1 nieuwe blog.

Werk achter de schermen

Ik heb gelukkig wel wat meer gedaan dan alleen maar 1 blog schrijven. Ik heb wat dingen achter de schermen gedaan voor de website. Ik heb wat kleine dingen gefinetuned die wellicht niet veel opvallen.
Ook ben ik bezig geweest met het oplossen van een aantal issues. Zo ontdekte ik wat problemen met de statistieken in Analytics. Ik schreef in maart al dat dit slechts 12 procent was en terwijl ik dit vorige maand opschreef, dacht ik: ‘zo laag heb ik het echt nog nooit gehad, dus dit wil ik toch in de gaten houden’. Toen in april opeens de bouncerate op minder dan een procent stond, wist ik zeker dat er iets niet goed was en het klopte ook niet met de overige cijfers. Na wat zoekwerk ontdekte ik een dubbele Analytics code op de site. Heel vreemd, ik weet nog steeds niet hoe dat is ontstaan, maar gelukkig is het wel opgelost.
Gelukkig is alleen de bouncerate incorrect bij de statistieken en zijn de rest van de gegevens wel betrouwbaar.

De statistieken van april

Hieronder zie je de statistieken van april, van Analtyics en Google Search Console en als je deze cijfers vergelijkt met april, dan zie je dat de groei echt waanzinnig is.

analytics april

Analytics van april

google search console

Google Search Console April

Opvallend aan de statistieken

Alles stijgt. En flink ook! In Google Search Console is goed zichtbaar dat het gemiddelde aantal kliks per dag enorm is gestegen, met pieken van meer dan 80 per dag. Het gemiddelde CTR is gestegen, en de gemiddelde positie in Google ook. In Analytics zie je dat met meer dan 2300 unieke bezoekers de aantallen meer dan verdubbeld zijn ten opzichte van maart. En dat terwijl ik nog steeds helemaal niets aan promotie heb gedaan. Alles is op een organische manier bereikt. Meer dan 94 procent kwam via een zoekmachine op de site terecht.

Ik moet eerlijk toegeven: ik had wel verwacht dat de site zou groeien. Ik startte dit project immers met een reden. Maar deze aantallen verrassen zelfs mij! Ik vond het ontzettend spannend om dit project te beginnen, omdat vooraf nooit te voorspellen is hoe iets gaat lopen. Het is supertof om dit te zien. En het jaar is nog niet voorbij… er zijn nog heel wat maanden te gaan. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Steeds opvallender in Google

Ik krijg steeds meer artikelen met snippets in Google. Dat is te gek. Zie bijvoorbeeld deze screenshot (inclusief foto van mijn eigen hond):

Er zijn meer artikelen met soortgelijke posities in Google en dat is echt heel tof om te zien.

Komende maand

Ik heb een planning gemaakt, zodat ik buiten mijn werk om wat meer tijd ga hebben voor nieuwe blogs. Juist nu is het belangrijk om een momentum te houden. Ik ben namelijk een tijdje een stuk minder actief geweest met nieuwe blogs en als ik dat blijf doen, is de kans aanwezig dat de site minder relevant wordt. Nieuwe content creëren dus en me aan mijn nieuwe planning houden. Dat wordt het doel in mei en ik ben reuze benieuwd hoe de statistieken blijven groeien.