Iedere maand deel ik de statistieken van de blogsite die ik in 2020 ben gestart. En in juli brak ik alle records! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

Wat gebeurde er in augustus?

Ik verklapte vorige maand al dat ik in een waanzinnige schrijfflow terecht was gekomen. En het resultaat is fantastisch. Ik schreef en publiceerde maar liefst 30 nieuwe blogs. Een aantal dat ik eigenlijk al wilde halen sinds de start van dit project. Door allerlei omstandigheden, zoals rugpijn, maar ook de drukte rondom andere schrijfopdrachten, is me dat tot nu toe niet gelukt. Maar deze maand dus wel. 30 nieuwe blogs. Eigenlijk allemaal in de avonden en op vrij dagen geschreven. Ik ben daar supertrots op.

Het totaalaantal blogs op de site is 149.

De statistieken

Zie hier de statistieken van de maand augustus.

Wat valt er op aan de statistieken?

Ik heb werkelijk alle records verbroken: van ruim 23.000 paginaweergaven naar ruim 30.000 paginaweergaven. Van ruim 20.000 unieke paginaweergaven naar ruim 27.000 unieke paginaweergaven.
En ook in Google Search Console zie je een verbetering. Meer weergaven en een gemiddeld hogere positie in Google dan de maand ervoor.

De statistieken zijn dus hoog. En het is extra tof om te beseffen dat de teksten die ik in augustus schreef, nog nauwelijks zichtbaar zijn in Google. Het heeft immers altijd even tijd nodig tot een blog goed gevonden wordt in de zoekmachines.

Er waren deze maand een aantal opvallende dingen. Zo was er één van mijn blogs, die normaal maandelijks tussen de 75 en 120 bezoekers pakt. Deze maand kreeg hij er ruim 650. En deze bezoekers zijn grotendeels allemaal in hetzelfde weekend gekomen. Opeens werd er vanuit België gezocht op een bepaalde term, waar normaal gesproken nooit op wordt gezocht. Het artikel bereikte op de beste dag ruim 300 bezoekers. Ik kan niet verklaren waar deze plotselinge stroom aan bezoekers door kwam, maar ik vermoed dat er iets in het nieuws of op tv was.

Ook was augustus natuurlijk de maand van de vakanties. Veel mensen zijn vrij in deze maand en gaan op reis. Anderen zijn vrij en blijven thuis. Wat mij altijd al is opgevallen aan de statistieken van mijn blog, is dat weekenden en officiële vrije dagen vaak zeer goede dagen voor me zijn. En dat begrijp ik: ik schrijf over huisdieren en ik beantwoord vooral vragen die je kan hebben als je een bepaald dier hebt, of graag wil hebben. Als je aan het werk bent, zal je daar minder snel op zoeken dan wanneer je thuis bent. Dat de zondag elke week mijn beste dag is qua bezoekersaantallen, begrijp ik dan ook volkomen.
De vakantie is dan ook een hele logische verklaring van de enorme groei aan bezoekers in augustus.

Ik heb geen idee of ik hetzelfde, hoge bezoekersaantal in september kan bereiken. We gaan het meemaken.

Hotjar

Ik heb tijdelijk Hotjar op de site gezet. Deze marketing-tool laat zien hoe mensen zich gedragen op je website. Ik was vooral benieuwd of ze inderdaad het gedrag vertonen dat ik hoop. Ik kan bepaalde dingen op de website logisch vinden, maar je weet nooit helemaal zeker of dat ook echt zo is. Het is heel tof om te zien hoe mensen zich door je site navigeren. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven. En het is fijn om te zien dat mensen wel goed de blogs weten te vinden.

Ik heb de trial van twee weken van Hotjar gebruikt en zal het hier ook bij laten. Er is ook een betaalde versie van Hotjar, maar gezien mijn blog vooral hobbymatig is en ik niet verwacht nog heel veel meer inzichten te krijgen, heb ik besloten niet te betalen hiervoor.

De komende maand

Ik heb nog steeds erg veel zin om nieuwe blogs te schrijven. De motivatie en inspiratie is dus nog niet weg. De vraag is echter wel of ik ook in september zó veel nieuwe teksten weet te produceren. Ik heb er sowieso weer een paar leuke schrijfopdrachten bij gekregen, dus het is allemaal afwachten wat deze maand daadwerkelijk haalbaar zal zijn. Maar ik ga natuurlijk voor nog een succesvolle schrijfmaand.