Maart is al even bezig, dus tijd voor mijn maandelijkse overzicht van mijn blogproject. Hoe waren de cijfers in februari? Ben ik tevreden?

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand februari

Februari is altijd al een wat vreemde maand, omdat hij korter is dan de rest van de maanden. Ik schreef in februari 4 nieuwe artikelen, waarvan er eentje enorm uitgebreid is en best veel tijd kostte. Veel meer ruimte om te schrijven had ik helaas niet in februari, omdat ik te maken had met nieuwe schrijfopdrachten en een deadline voor een boek waar ik mee bezig ben. Niet zo heel veel nieuwe blogs dus, maar de site blijft gestaag groeien en dat is altijd goed.

De statistieken

Zoals gezegd: februari is een vreemde maand. Dat blijkt ook uit de statistieken. Het aantal bezoekers was lager dan in januari, zie hier de screenshots:

Opvallend aan de statistieken

Zoals ik al aangaf: mijn statistieken lagen lager dan de vorige maand. Ik denk dat hier meerdere oorzaken voor zijn geweest. Sowieso waren er minder dagen dan in januari, maar er waren ook een aantal bijzondere dagen waardoor online bezoek wat afnam. Denk bijvoorbeeld aan de sneeuw- en ijspret. Mensen gingen massaal schaatsen en brachten duidelijk minder tijd online door. Aangezien het bezoek op de site vooral hoog is in de weekenden, is het logisch dat de cijfers er wat anders uit zullen zien als mensen massaal buiten doorbrengen. Geen gekke schommelingen dus, verder. Ik vind ruim 12.000 unieke bezoekers nog steeds heel netjes.

Social media

Ik had gezegd dit jaar te starten met social media. Hoewel ik wel een account heb aangemaakt en een paar berichten heb gepost, ben ik het daarna toch weer een beetje vergeten om er ook echt wat mee te doen. Dat komt vooral omdat ik een jaar lang geen social heb ingezet voor deze website en het dus nog helemaal niet in mijn systeem zit. Ik moet hier dus wel echt wat mee gaan doen.

De plannen voor deze maand

Het is al 8 maart, dus ik kom deze maand wat ‘laat op gang’. Dat neemt niet weg dat ik genoeg mooie plannen heb voor mijn blogproject Ik wil, zoals elke maand, vooral lekker veel blijven schrijven. Genoeg ideeën nog steeds en hopelijk deze maand ook wat meer ruimte om die ideeën allemaal uit te werken. Ik heb er wel weer zin in!