Ik zeg altijd dat een nieuwe site minstens twee jaar nodig heeft om flink te groeien. En daarom stop ik voorlopig nog niet met mijn blogproject. Na een succesvol eerste jaar ben ik nieuwsgierig geworden wat ik kan bereiken in een tweede jaar. Wat zijn mijn plannen en doelen voor dit tweede blogjaar?

Blogproject

In eerste instantie was het mijn bedoeling om een jaar lang te bloggen om te laten zien hoe je op organische manier meer bereik krijgt. En dat heb ik ook echt wel laten zien. De beste maand, november, leverde ruim 13.000 unieke bezoekers op. Iedere maand bracht ik verslag uit van het project. Bekijk het overzicht met alle blogs.

Een tweede jaar

Het eerste jaar is voor iedere site lastiger, zeker wanneer je geen andere promotiemiddelen toepast. Je hebt nog geen autoriteit opgebouwd en dus is concurrentie dan een stuk hoger. Het is echter niet onmogelijk om goed te scoren in zo’n eerste jaar, zoals ook wel bleek uit mijn statistieken. Maar vanaf jaar twee kun je al veel meer bereiken.

Wat wil ik in het tweede jaar gaan doen?

Anders dan in het eerste jaar, wil ik in het tweede jaar wil ik me iets meer richten op andere SEO-zaken die bijdragen aan een hogere autoriteit. Denk aan het inzetten van social media, zoals Facebook en Pinterest. Al zal de focus nog wel steeds voornamelijk liggen op het schrijven van nieuwe content en dit zal ik allemaal zelf blijven doen. Ik ga dus nog steeds geen tekstschrijvers inhuren. Ik ga ook nog steeds niet betaald adverteren.

Content is king

De kracht blijft content zijn. Meer teksten. Verbreden. Wat ik wil is de juiste informatie bieden, zodat mensen ook echt antwoord krijgen op de vragen die ze hebben. Ze echt proberen te helpen. Waardevolle content, die echt een verschil zal maken. Ik ben vanwege de Google Core Update in december wat top-posities kwijtgeraakt en weet zeker dat meer goede content gaat bijdragen aan meer nieuwe, goede posities in Google.

Doelen

Mijn voornaamste doel zal in 2021 zijn: organisch bezoek laten groeien. Het record in 2020 stond op ruim 13.000. Eens zien wat er in 2021 nog bij gaat komen.