Ik ben al ruim een jaar aan het bloggen voor meer bereik. Ik besloot een jaar langer door te gaan met mijn speciale blogproject. Daarom deel ik hoe januari voor me verlopen was.

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand januari

In januari startte het tweede jaar van de huisdierensite. Ik heb deze maand zes artikelen gepubliceerd. Het totaal aantal artikelen is hiermee naar de 89 gegaan. Langzaamaan gaan we richting de honderd blogposts en ik heb nog steeds genoeg inspiratie voor nieuwe teksten. De lijst met onderwerpen waar ik over wil schrijven blijft groeien. Een goed teken, want zo blijft het ook leuk om bezig te zijn met dit project.

De statistieken

Zie hier de statistieken van januari tweede jaar, zowel in Google Analytics als in Google Search Console.

December was vorig jaar de enige maand dat mijn cijfers daalden. Ik dacht dat dit met de periode van het jaar te maken had en ik had duidelijk gelijk. In januari had ik ruim 14.000 unieke bezoekers, ruim 1.500 bezoekers meer dan in november. De stijgende lijn is dus nog steeds zichtbaar.

Opvallend aan de statistieken

De cijfers blijven dus groeien en dat is fijn. Sommige artikelen doen het iets minder goed dan vorig jaar, maar anderen krijgen juist weer meer views. Dat is precies waarom meer content goed is: je bent niet afhankelijk van slechts een paar goede zoektermen. Het bouncepercentage is langzaam aan het dalen. Dat betekent dat mensen meer door beginnen te klikken op de website. Het helpt dus om relevante interne links te creëren. Het is nog geen enorme daling, maar toch zie ik dat het langzaamaan een lagere bounce wordt. Dat is mooi.

De komende maand

Februari wil ik uiteraard weer blijven schrijven. Zoals ik al zei: genoeg ideeën. Ik wil ook aan de slag gaan met een strategie bedenken voor de Facebookpagina, omdat ik dit jaar ook iets meer met social media wil doen. En het begint steeds leuker te worden om te zien hoe teksten die ik geschreven heb goed worden bezocht. Al houd ik er wel rekening mee dat februari wat minder wordt qua bezoek, want het is een kortere maand. Maar we gaan het zien en afwachten.