Het is alweer 10 augustus, dus ik ben wat aan de late kant met mijn maandelijkse rapportage. Tijd om de cijfers te delen! Hoe zag juli eruit voor mijn blogproject?

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien

Wat gebeurde er in juli?

Ik schreef en publiceerde in juli vier nieuwe blogteksten. Erbij opgeteld ben ik bezig geweest met het schrijven van categorieteksten en daar kwamen ook vier nieuwe teksten van bij. In totaal dus acht nieuwe teksten, waarvan vier daadwerkelijk blogs. Dat aantal had hoger gemogen, maar ik ben alsnog best tevreden met dit resultaat.

De statisitieken

Zie hieronder de screenshots van de statistieken

Wat valt er op?

Na een dipje qua statistieken in juni, ben ik weer terug waar ik eerder was en heb ik zelfs weer een nieuw record gehaald als het om paginaweergaven gaat. Met ruim 20.000 unieke bezoekers in één maand tijd, blijft de groei zich doorzetten.

Er zit één dag bij waar ik echt megaveel bezoekers trok. Er is een post van me viral gegaan op social media en mensen die de pagina bezochten, klikten ook weer verder naar andere gerelateerde artikelen. Dit is precies waarom ik gerelateerde artikelen heel belangrijk vind. Het geeft mensen de kans om wat meer te lezen en langer op je site te hangen.

Het blijft heel bijzonder om te zien hoe je posts opeens rond gaan op social media en dit een berg aan nieuwe bezoekers oplevert. Hoewel ik dit jaar zelf meer met social media zou doen, heb ik dat eigenlijk nauwelijks gedaan, dus het is tof om te zien dat het alsnog wordt opgepakt.

De komende maand

Augustus is al even bezig, en ik kan alvast verklappen dat ik in een waanzinnige schrijfvibe terecht ben gekomen. Dat is precies de reden waarom ik deze maand wat later ben met dit verslag: ik was zo lekker voor het blogproject aan het schrijven! En die enorme zin en motivatie om te schrijven mag van mij wel even lekker aan blijven houden. Het is al even geleden geweest dat het bloggen voor mijn eigen projecten zo goed ging, als de afgelopen dagen. Wat mijn totaal aantal artikelen zal zijn, dat is natuurlijk nog even afwachten, maar ik verwacht echt een hoog aantal.

Ik heb ontzettend veel ideeën en ik wil ze het liefst allemaal uitwerken, dus zolang het schrijven zo goed gaat, blijf ik lekker doortypen in de avonden als ik niet aan het werk ben voor mijn opdrachtgevers. Ik ben heel benieuwd hoe deze maand zal verlopen en ik houd jullie natuurlijk volledig op de hoogte.