Ik ben nog steeds bezig met mijn blogproject. Bloggen voor meer bereik. Wat heb ik allemaal gedaan in de maand maart? Ik vertel het in mijn maandelijkse overzicht!

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand maart

Maart was voor mij een rare maand. Ik wilde graag actief gaan schrijven. Lekker veel blogs produceren, maar dat verliep even anders. Ik had vorig jaar al ergens dat ik wat meer uit de running was vanwege klachten in mijn armen. Die klachten kwamen terug, waardoor ik buiten opdrachten om nauwelijks iets heb gedaan. Inmiddels is de oorzaak bekend en blijkt het vanuit mijn schouder te komen. Het heeft te maken met een aanrijding die ik in 2019 had. Nu de oorzaak bekend is, en het bekend is waar de pijn vandaan komt, is een gerichtere behandeling makkelijker. En dus ben ik de afgelopen maand goed geholpen door een fysiotherapeut.

Daardoor heb ik dus nauwelijks geschreven en is er slechts één artikel bijgekomen. Ook heb ik nog niets gedaan met mijn voornemen om social media op te gaan pakken.

Inmiddels is de pijn flink afgenomen en helpt de behandeling goed, waardoor ik langzaamaan kan opbouwen om meer te gaan bloggen. Dit blogproject is vooral een hobby-project, dus als het even niet wil is er geen man overboord. Ik ben allang blij dat ik het schrijfwerk in opdracht wel heb kunnen uitvoeren.

De statistieken

Zie hier de statistieken zowel in Analytics als in Search Console.

Opvallend aan de statistieken

Met ruim 14.000 unieke bezoekers is het bezoekersaantal flink gestegen ten opzichte van februari. Vergeleken met januari is het heel iets lager. Ondanks dat het geen nieuw record is, vind ik het hele mooie cijfers. Ik zie dat er telkens een beetje een verschuiving is en sommige artikelen het minder goed doen dan voorheen, maar dat anderen het juist weer heel goed doen. Dit soort verschuivingen zal je altijd blijven zien en daarom is het fijn dat ik inmiddels toch al flink wat artikelen op de site heb staan.

Ook opvallend is de hoge piek op 22 maart. Die dag heb ik veel bezoekers via Facebook ontvangen. Ik kan helaas niet achterhalen waar het artikel is gedeeld, maar leuk zijn dit soort dingen natuurlijk wel!

De komende maand

Ik heb echt zin om weer te gaan schrijven. Ik heb nauwelijks geschreven vorige maand, maar ik heb wel allerlei nieuwe ideeën. En dat betekent dat ik vooral zin heb om in mijn vrije uren meer te schrijven. Ik moet het wel langzaamaan een beetje opbouwen en niet meteen all-in gaan met schrijven, maar er begint gelukkig weer ruimte te ontstaan. En daar ben ik vooral heel blij mee!