Opnieuw een flinke stijging gezien qua bezoekersaantal. En daarnaast ook eindelijk weer wat meer teksten geproduceerd. Hoe zag mijn blogmaand er precies uit?

Blogproject

Bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website, waarbij het vooral draait om unieke content. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand mei

Omdat ik momenteel iets minder opdrachten dan normaal heb, en omdat mijn schouder minder pijnlijk was dan de vorige maand, heb ik maar liefst 10 artikelen kunnen schrijven. In totaal zijn er nu 109 blogs op de website gepubliceerd. Het begint ergens op te lijken! Als mijn schouder echt helemaal goed was, dan had ik er waarschijnlijk zelfs meer kunnen schrijven, maar ik wil mijn schouder nog niet te veel belasten. Ondanks het feit dat mijn schouder dus nog steeds niet meewerkt, heb ik wel meer geschreven voor mijn blogproject dan de afgelopen tijd.

De statistieken

Hieronder de screenshots van de statistieken in mei.

Wat valt er op aan de statistieken?

Wat mij vooral opvalt is dat het aantal bezoekers flink blijft stijgen. Ondanks dat ik de laatste maanden niet zo veel heb geschreven als ik wilde, zie ik dus nog steeds een behoorlijke stijging. Deze keer rond de 4500 unieke bezoekers meer dan de maand hiervoor. Ik ben daar heel erg blij mee. Ik zie echt duidelijk dat weekenden en vrije dagen drukkere dagen zijn. Al was het natuurlijk het afgelopen weekend stralend weer, waardoor mensen veel minder online waren. Die dagen waren dus juist weer wat minder qua bezoekersaantallen. Wat natuurlijk allemaal te verklaren is.

Ik krijg nog steeds bezoekers op vrijwel alle artikelen. Al zijn er natuurlijk wel een paar uitspringers. Maar het is fijn dat bijna alles gevonden wordt in Google.

Mijn plannen voor de volgende maand

In juni wil ik opnieuw lekker veel gaan schrijven, zolang mijn schouder het allemaal toelaat. Ik heb nog steeds enorm veel ideeën voor onderwerpen en de enige manier om die lijst wat korter te krijgen, is door de blogs daadwerkelijk te schrijven. Verder wil ik ook wat meer gaan doen met de interne links. Nu er meer blogs verschijnen, moet ik de oude blogs eens goed gaan bekijken voor linkmogelijkheden. Dit versterkt de positie in Google alleen maar meer.

Verder ben ik van plan om te switchen van hostingpartij. Dus ook dit zal in juni worden geregeld. Wat ik wel spannend vind, want het moet natuurlijk wel allemaal goed verlopen. Maar, dat komt allemaal uiteindelijk vast goed want de nieuwe partij kan helpen me de verhuizing.