Het is december. Het jaar is hard gegaan! En dat geldt ook voor mijn blogproject: nog maar één maand en een jaar bloggen voor meer bereik zit er op. Wat waren de statistieken en bijzonderheden van de maand november?

Blogproject

Een jaar lang bloggen voor meer bereik en werken aan een geheel nieuwe website. Zonder backlinks bouwen, zonder tool om zoekwoorden te vinden, zonder inzet van social media. De website waar ik dit voor doe is huisdieradvies.nl.
Bekijk het overzicht van alle blogs over dit project om de eerdere statistieken te zien.

De maand november

Vorige maand had ik behoorlijke last van mijn polsen, omdat deze overbelast waren. Gelukkig heb ik een paar goede massages gehad, waardoor de pijn weer weg was. En dat zorgde voor nieuwe motivatie. Ik heb zeven nieuwe artikelen geplaatst en hiermee is het totaal nu 78 blogberichten. Allemaal geschreven zonder SEO-tools, zonder linkbuilding te doen of social media in te zetten. Ik schreef daarnaast ook 1 tekst in een categorie om te gaan meten wat dit voor een resultaat zal geven.

Ook leuk: ik heb een nieuw huisdier, wat natuurlijk erg goed helpt voor de inspiratie voor nieuwe blogs over huisdieren. Het is een papegaai en ik heb dan ook al een paar artikelen geschreven over papegaaien. Ik verwacht dat er nog wel meer gaan komen.

Aanmelding bij een advertentienetwerk

Ik heb de blog vooral als case study, maar het is natuurlijk ook wel leuk als ik een beetje kan bijverdienen met al het werk dat ik er al in heb gestopt. Daarom heb ik me begin november aangemeld voor een advertentienetwerk, namelijk Ezoic. Hier kun je je alleen voor aanmelden als je tenminste 10.000 unieke bezoekers per maand hebt. Ezoic zorgt er middels een slimme AI voor dat de advertenties op de meest optimale plaatsen staan. Momenteel staan er nog heel veel advertenties op de site, maar dit zal vanzelf afnemen de komende tijd. Nu zitten we nog in de testfase namelijk.

Heb jij een blog met 10.000 bezoekers of meer? Dan kan het ook voor jou helpen om je aan te melden bij Ezoic.

De statistieken

Zie de statistieken van Google Analytics en Google Search Console.

Opvallend aan de statistieken


Met ruim 13.000 bezoekers in een maand, blijven de statistieken nog steeds groeien. Tegen het einde van de maand zag ik wel een kleine daling. Dat heeft, voor zover ik kan zien, niets met de posities binnen Google te maken. Ik gok dat het vooral te maken heeft gehad met Black Friday en de komende feestdagen. Mijn blogs zijn vooral informatief, en mensen zijn onlangs meer bezig geweest met het vinden van leuke aanbiedingen. Bij eerdere sites die ik had zag ik altijd aan het einde van het jaar ook vaak wel een daling. Mensen zijn dan in het algemeen toch vaker bezig met andere dingen.

De laatste maand is begonnen

Nog maar één maand, en dan zit mijn blogproject voor een jaar er op. Ik denk wél dat ik nog even door ga met de site, en moet even kijken of ik dit dan ook maandelijks nog ga toelichten, of dat ik dat niet meer doe. Maar ik weet dat dit soort sites pas echt gaan groeien vanaf het tweede jaar. Dus dat zou wel eens heel interessant kunnen worden.

Mijn plannen voor december


Ik wil heel graag dit jaarproject met een ‘bang’ afsluiten, maar ik ben bang dat dit de eerste maand in het jaar zal worden waarbij mijn bezoekersaantallen lager zullen zijn, in plaats van hoger. Dat is logisch, gezien de tijd van het jaar. Ik wil dus kijken of ik op een andere manier kan knallen. Bijvoorbeeld met meer content dan ik tot nu toe heb geschreven. De inspiratie is nog steeds geen probleem. De tijd wel, aangezien ik ook bomvol schrijfwerk zit dat ik in opdracht doe en ik ook nog moet schrijven voor mijn boeken.

Mijn doel is wel om echt met veel nieuwe content te komen in december en ik hoop ook dat het me gaat lukken, maar echt garanderen zal niet gaan. Ik weet namelijk natuurlijk nog niet helemaal hoe deze maand zal gaan verlopen. Ik heb wél een berg inspiratie.