In 2017 is er veel gebeurd op gebied van mijn boeken. Wat allemaal? Een paar hoogtepunten!

Valentijnfestival

In februari 2017 was het Valentijnfestival, waar ik eerst aan alle leden van het Valentijngenootschap een stukje uitleg over social media gaf. Later gaf ik nog een lezing en sprak ik over clichés in romantische boeken. Dit was mijn eerste echte keer op het podium. Het evenement zelf was ook zeer geslaagd en ik kijk er met veel plezier naar terug.

YouTube-debuut

In april filmde ik mijn eerste YouTube-filmpje, een tutorial over Scrivener. Deze kun je hier zien (en als je het vergelijkt met mijn latere filmpjes, dan ben ik al enorm gegroeid in hoe ik mezelf moet presenteren voor de camera). Mijn kanaal is gericht op boeken en schrijven en ik vind het een ontzettend leuke aanvulling op de dingen die ik al doe. Ik vind het zelfs veel leuker dan ik had gedacht.

 

Schrijven in Frankrijk

Net zoals ieder jaar ben ik weer gaan schrijven in Frankrijk. Weten hoe dat ging? Bekijk het hier!

 

Romantic Reads

In juni was er in Arnhem de romantic reads middag, waar het boek van Kate Paris werd gepresenteerd. Er kwamen meerdere romantische auteurs bij elkaar om dit te vieren, waaronder ik. Op Hebban staat een leuk, uitgebreid verslag van deze middag.

 

rekenmaar2Reken maar!

In juli verscheen mijn boek Reken maar! Het is mijn dertiende roman, die gaat over cijfers. Ik heb er al een aantal zeer positieve reacties op gekregen. Superleuk! Een paar quotes:

“De gesprekken laten zich vloeiend in het verhaal mengen en dragen op een positieve manier bij aan de opbouw van het verhaal. Deze is ijzersterk en bevat verschillende elementen; tegenslag, liefde en een aantal wendingen die het verhaal de compleet andere kant opsturen.”
Hebban 

 

“Alhoewel er zeker zoetsappige momenten in zitten, komen er ook serieuzere onderwerpen, zoals dwangneurose aan bod. Dat maakt het verhaal ook enorm interessant. Ik heb op een gegeven moment zelfs een traantje gelaten…”

Sim’s cup of tea

 

November NanowriMo

Ik heb in november meegedaan met NaNoWriMo, en hoe! Ik besloot alles te vloggen en heb dus dertig dagen lang met een camera rond gelopen. En goed nieuws, ik heb het gehaald! Voor de eerste keer ooit is het me gelukt om 50.000 woorden in een maand tijd te schrijven. Terugkijken hoe dat is gegaan? Hier zie je de afspeellijst!

23130753_1591993307506193_9117272117321777230_n30.000 uitleningen

In november kreeg ik te horen dat mijn boeken bijna 30.000 keer zijn uitgeleend in de bibliotheken, en dat in slechts een jaar tijd. Wauw!

Live bij Giel Beelen

Giel Beelen gaat regelmatig live op YouTube. Hij sprak ook met Paul Goudsmit over o.a. mijn boek King Alert. En opeens zat ik – niet gepland – ook in de uitzending. Dat zag er zo uit:

 

 

kingalertKing Alert boek

Het King Alert boek werd in december gepresenteerd in de Bibliotheek van Almere. Het was een leuk event, waar we wat fans van de YouTuber hebben ontmoet en boeken hebben verkocht.  Het was superleuk om samen aan dit boek te werken en ik kijk er echt met veel plezier terug op de samenwerking. Het is de bedoeling om ook in 2018 op verschillende plaatsen te komen, en nog meer fans te ontmoeten.

Op Bol.com staan al een paar leuke recensies, zoals:

“Het is een heel fijn geschreven boek, met een vlotte schrijfstijl. het is dun, maar er staat veel in en het blijft leuk. Ik als YouTube-leek had er ook veel aan en ik heb er echt van geleerd”

Komend jaar?

Wat gaat er in 2018 allemaal komen? Een paar tipjes van de sluier:

  • Het vervolg op Reken Maar, Laat Maar, zal verschijnen in 2018
  • Er gaat een bundel verschijnen met een paar romantische verhalen
  • Ik ben weer aanwezig tijdens het Valentijnfestival
  • Ik ga natuurlijk héél veel schrijven de komende tijd, zodat er nog veel meer moois van mijn hand kan verschijnen!

Alle lezers

Alle lezers, super bedankt voor het lezen van mijn boeken. Ik waardeer het ontzettend dat jullie mijn werk lezen en er zo enthousiast over zijn. Dat is echt fantastisch en ik ben jullie daar echt heel erg dankbaar voor!