Mijn eerste roman, ‘Geheime liefde’, verscheen in 2009. Nu, vijf jaar later, had ik mijn eerste signeersessie ever. Ik ben de hele dag op Manuscripta geweest om boeken te signeren en mijn komende boek ‘De 7 Poortwachters – de kaart van Kara’ te promoten.

Vroeg op

Ik zou met Larry Iburg, mijn uitgever, meerijden en daarom moest ik gisteren al vroeg op. Ik heb meteen een handje geholpen met het opbouwen van de stand. Het was best bijzonder dat zelfs ruim voordat Manuscripta officieel werd geopend al bezoekers rondliepen en vragen stelden. De eerste boekenleggers werden uitgedeeld.

Niet alleen als auteur

Mijn eigen signeersessie zou rond 15.30 uur zijn en dat gaf me mooi de mogelijkheid om ook nog wat andere dingen te doen tijdens Manuscripta. Ik word immers de redactrice voor Hebban Romance (gaat later deze maand live) en ik ben op pad gegaan om een leuke fotoreportage te kunnen maken. Dit begon bij het interview met Jill Mansell in het Kikker Theater. Daar kwam ik Hebban-collega Evelien van Steernis en Karin Hazendonk tegen. Het interview met Jill Mansell was erg boeiend. Wat een leuke vrouw is dat zeg! Ik heb daarna nog met Evelien en Karin over Manuscripta gelopen.

DSCF3681Wat foto’s gemaakt van auteurs met boeken, zoals Elsbeth Witt en Olga Hoekstra.

Collega-auteurs

Uiteraard ook even gepraat met collega auteurs. Micha Meinderts was jarig en omdat hij me geholpen had met het thema van mijn boek ‘Min of meer’, gaf ik hem dit boek cadeau. Ik moest er ‘jouw schuld’ in schrijven en heb dat dus netjes gedaan. Ook gepraat met Marcel van Driel, Jose Vriens, Anita van Breukelen, Marlies Verhelst, Jean Paul Colin en Marjon Stroet. En met… en met… sorry als ik namen ben vergeten of niet heb gemeld, want het waren er echt té veel.

Hebban

Rond drie uur ben ik iets gaan drinken met mijn collega’s van Hebban. Ik kon helaas niet zo lang blijven, aangezien ik zelf nog moest signeren. Dus terwijl sommige mensen net binnen kwamen, ging ik alweer weg. Volgende keer spreek ik ze vast wat langer.

Signeersessie

signeersessieOm half vier was ik weer terug bij de Ellessy stand. Tot mijn grote verrassing waren mijn ouders er en mijn moeder wilde een handtekening in mijn eerste boek. Ook nog even gebabbeld met Liz, die ik al wat jaren voornamelijk online ken. Verder wat boeken verkocht en een paar handtekeningen gezet, maar vooral heel actief geweest met het uitdelen van flyers en boekenleggers om mijn komende boek eens flink te promoten.

Mensen waren erg geïnteresseerd en ik heb behoorlijk wat vragen moeten beantwoorden over de serie. Het was een bijzondere ervaring om dit eindelijk een mee te mogen maken.

Einde

De tijd vloog voorbij en voor ik er erg in had moesten we de spullen weer inpakken en ging in terug naar het oosten van het land. Daar heb ik de avond moe, maar voldaan, op de bank doorgebracht met een serie op Netlfix.

foto2