Afgelopen zaterdag was de eerste vergadering van het Valentijn-genootschap. Met een groep auteurs gaan we proberen het romantische boek meer media-aandacht te geven. Het was een leuke en bijzondere dag.

Wat is het Valentijn-genootschap?

Het Valentijn-genootschap is een groep auteurs, uitgevers en belangstellenden die samen gaan proberen meer media-aandacht te krijgen voor het romantische genre. De romantische boeken, zoals liefdesromans, familieromans en streekromans worden namelijk totaal niet erkend door de media. En dat is vreemd, want het genre wordt ontzettend veel uitgeleend. Daarom is dus dit jaar het Valentijn-genootschap opgericht en dit weekend was de eerste vergadering.

Eerste vergadering

De eerste vergadering vond plaats in Sliedrecht op een prachtige locatie bij het water. We kregen te horen wat de plannen en ideeën van het bestuur zijn en er zijn een hoop geweldige ideeën. Ook kregen wij nog de kans te reageren en met eigen ideeën te komen. Er zijn grote partijen die interesse hebben ons initiatief te sponsoren, zodat we hopelijk op termijn een prijs voor het beste romantische boek kunnen realiseren. Het is nu natuurlijk afwachten welke plannen er precies gerealiseerd worden, maar ik ben er al erg positief over.

Collega-auteurs ontmoeten

Wat ook wel ontzettend leuk was aan deze dag, was het feit dat ik een hoop collega-auteurs heb kunnen ontmoeten. Auteurs waar ik de boeken al van gelezen heb of waar ik al tijden op social media contact mee heb. Het was heel bijzonder en gezellig elkaar eens te ontmoeten.

In het zonnetje lunchen

Na de vergadering hebben we heerlijk in het zonnetje aan het water zitten lunchen. Ondertussen flink gepraat over het schrijven van boeken, en uiteraard ook over het genootschap. Zal het ons lukken ervoor te zorgen het romantische boek in de aandacht te brengen?

Ook helpen?

Het romantische boek kan wel wat hulp gebruiken. Heb jij leuke ideeën om onze boeken eens wat meer media-aandacht te geven? Of ben je in het bezit van een website of blog waar boekrecensies op worden geplaatst? Zou je ons willen sponsoren? Wellicht kun je ons en ons Valentijn-genootschap een handje helpen. Neem contact op met mij of rechtstreeks met het Valentijn-genootschap. We kunnen elke hulp gebruiken en staan open voor leuke ideeën!