Ruim vijf jaar geleden kwam ik een website tegen: www.infonu.nl. Deze website was de eerste in zijn soort: schrijf artikelen en verdien geld. Schrijven en geld verdienen, dat sprak mij toen wel aan. En daarom meldde ik me aan.

Enthousiast begon ik te schrijven en ik kreeg er steeds meer plezier in. Wat voor een onderwerpen zijn interessant, wat willen lezers zien en vooral ook: wat vind ik zélf leuk om te schrijven? Het was waanzinnig om de eerste bezoekers op mijn artikelen te mogen ontvangen.

Niet lang daarna kreeg ik de kans om me bij het redactieteam te voegen en precies vijf jaar geleden was mijn eerste officiële werkdag als redactielid op InfoNu.

Vijf jaar redactrice

In de afgelopen vijf jaar heb ik voor InfoNu enorm veel artikelen gekeurd. Duizenden teksten, nieuw of gewijzigd, over de meest uiteenlopende onderwerpen en van talloze schrijvers. Ook heb ik talloze reacties goed- of afgekeurd. In deze jaren is er veel veranderd op de website. Het keuren is strenger geworden en er zijn meer zaken bijgekomen waar ik op moet letten. Dagelijks – tegenwoordig in de avonduren, de weekenden, vakanties en wanneer er extra hulp nodig is – houd ik me hiermee bezig en ik vind het nog steeds onwijs leuk.

Ik heb InfoNu zien groeien. Van freelancers naar vaste fulltimers op het kantoor in Zweden (al ben ik nog steeds een freelancer). Ook qua uiterlijk is er veel veranderd. Zo is er tegenwoordig een mobiele website en heeft de website eens strakke layout.

Ook de Infoteurs (de schrijvers) heb ik zien groeien. Wat natuurlijk supergaaf is om te zien!

InfoNu wordt héel goed gevonden in zoekmachines en ik blijf het bijzonder vinden als ik een artikel tegenkom, wanneer ik op Google zoek óf wanneer ik Facebook bekijk.

Voor mijn gevoel is InfoNu echt een begrip geworden online en ik ben er erg trots op dat ik onderdeel uitmaak van het team daar. De eigenaar is een geweldige vent en ik ben hem heel dankbaar voor het feit dat ik voor hem mag werken.

Schrijfster

Behalve dat ik veel artikelen keur, schrijf ik ook nog steeds met regelmaat artikelen voor InfoNu. Ik heb ondertussen ruim zeshonderd teksten geschreven en deze zijn in totaal meer dan VIJF MILJOEN keer bekeken.

Het is bizar om te weten dat ik met bepaalde zoekwoorden bovenin verschijn op in Google. Typ bijvoorbeeld maar eens ‘squats’ in op Google, of ‘Afvallen citroensap’ of ‘Muziek hits 1984’. Mensen vinden mijn teksten, lezen ze en steken er wat van op. En dat is toch wat elke schrijver wil? Gelezen worden!

Dankzij InfoNu heb ik veel geleerd over het schrijven voor websites. Het is zelfs dankzij InfoNu dat ik mezelf tekstschrijfster kan noemen. Zonder InfoNu wist ik niet eens dat dit mogelijk was.

Ook schrijven?

Wil je ook eens schrijven voor InfoNu? Dan kun je je hier aanmelden. Wie weet keur ik dan binnenkort jouw artikelen ook wel. Want… als het aan mij ligt blijf ik nog héél lang deel uitmaken van het redactieteam op deze site.

%d bloggers liken dit: